200 jaar Koninkrijk der Nederlanden
en 450 jaar Oranje!

Jos Koning met de stamboom van de Oranjes /h1>

De Prinsenmars

Twee Violen en een Bas viert 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden plus 450 jaar Oranje met een vrolijke optocht van alle generaties Oranjes, van Willem de Zwijger tot… koning Willem IV Alexander!

Elf generaties Oranje. Negen Willems. Nee, het waren geen ‘heel gewone mensen’. Sommigen waren edel, anderen wreed. Een paar waren losbandig, een paar dol op mannen. Ze spraken weinig Nederlands. De meesten waren zeer berekenend. Bijna allen waren de rijkste persoon van het land. En over allemaal valt een verhaal te vertellen dat nog maar weinig mensen gehoord hebben….

 

Die verhalen vertelt Twee Violen en een Bas. Niet alleen in muziek en liederen uit vier eeuwen, ook in column, reportage, ooggetuigenverslagen door hoog- en laaggeplaatste tijdgenoten, dialoog, lied en theater-aktie. Daaronder natuurlijk ook een paar stukjes Wilhelmus - maar dan in verrassend swingende oude versies die vrolijk afsteken tegen de gedragen melodie van nu. Er werden allerlei grappige en ernstige teksten op gezongen. Er was in de 17e en 18e eeuw zelfs een populaire instrumentale versie, die als ‘boerendans’ werd betiteld: de Prinsenmars!Bezoek onze facebook-pagina met info en muziek rond 200 jaar Koninkrijk!

terug naar boven
Prinsenmars Optocht

De Prinsenmars

Een optocht van elf generaties Oranje – en een buiging van Twee Violen en een Bas voor onze toekomstige koning Willem IV Alexander!